Blog

Fijne feestdagen!! 
donderdag, december 22, 2016, 02:56 PM - Persoonlijk
door Martin Braak

Fijne feestdagen! 
donderdag, december 24, 2015, 11:00 AM - Persoonlijk
door Martin Braak
Ik wens iedereen fijne feestdagen!


Website weer online! 
zondag, mei 3, 2015, 05:34 PM - Persoonlijk
door Martin Braak
En jawel, de website AllesOverRatten.nl is weer online! Halverwege maart ben ik begonnen met de totale update van deze website. Dat kwam omdat de webhosting de server had geŁpdate en de oude scripts niet meer goed functioneerden.

Hoe de website ontstaan is

Zo rond 2005 begon ik foto's te maken van de tamme ratten bij de fokkerij Rebas. Tijdens deze ontmoetingen hebben Renť en ik veel over de tamme rat gesproken. Twee keer per jaar hielden wij een fotosessie en elke keer weer legden wij bijzonderheden vast. Op een gegeven moment kwam het idee om een website over ratten te maken. De eerste uitwerkingen werden in 2009 op papier gezet. Echter er kwam totaal geen schot in. Ik heb op 2 juni 2010 het domein www.AllesOverRatten.nl geregistreerd en ben toen begonnen met het bouwen en schrijven.

Het ontwerp was snel gemaakt. De vorige versie van deze website heb ik gebouwd met de scripts die ik had geschreven voor de evenementen website. En die stamde af van de webwinkel die ik ooit samen met mijn broer runde. Ik begon enthousiast aan het overzicht van de kleuren, maar dat viel qua werk erg tegen. En Renť hield zich bezig met de onderdelen het aangezicht en ik met het algemene gedeelte. Juliet en Rian hielpen ons indien wij er niet uitkwamen of aanvullende informatie nodig hadden. Vooral in mijn zomervakantie 2010 heb ik veel geschreven. En toen lag de site aan de kant en gebeurde niets. Ik heb in 2011 wederom opgepakt en het algemene deel en de kleurenoverzicht afgerond. Het was mijn doel om de website in de zomer van 2011 te launcheren. Echter dat lukte niet! Het was nog niet klaar. Met de kerstdagen 2011 had ik veel vrij en heb ik de overige stukken afgerond. En de website online gezet. Om eerlijk te zijn, het was toen nog steeds niet helemaal klaar. De puntjes waren niet op de i gezet en her en der waren fouten aanwezig en foto's niet toegevoegd. Maar zoals ik vaker in het verleden heb gedaan, gewoon online zetten dan komt de enthousiasme vanzelf. Maar in dit geval niet. De laatste fotosessie vond in 2012 plaats.

Tussen 2012 en 2014 heb ik, Martin, de site onderhouden en voorzien van updates.

Bezoekers

Het aantal bezoekers is langzamerhand gestegen. Tot eind 2014 bedraagt het totaal aantal individuele bezoekers 75.000 en totaal aantal bezoekers 110.000. In totaal zijn er 300.000 pagina's bekeken. Volgens de statistieken wordt voornamelijk de informatie gedeeltes gelezen. Het kleurenoverzicht wordt eveneens vaak bekeken, maar de verdieping per kleur niet. Zo is bijvoorbeeld de beschrijving van een kleur slechts 300 keer in afgelopen 3 jaar geopend.

Versie 2015

De huidige website draait op versie 4 van mijn zelf geschreven website. Dit zijn dezelfde scripts waarop mijn hobbysite www.Dwerghamster.nl op draait. Het is een vrij complex systeem inclusief ledenlijst, blog en artikelensysteem. Het inlog gedeelte heb ik nu achterwege gelaten. Maar dat zal later aan toegevoegd worden.

Ik heb alle pagina's doorgenomen en aanpassingen gemaakt, informatie en foto's toegevoegd.

Toekomst

Ik zal niet zoveel over de tamme rat bloggen of schrijven. Maar zo nu en dan, want de tamme rat is een zeer interessant knaagdier waarover veel onderzocht wordt.

Martin Braak

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

 Bezoekers: 437.516, pagina's 857.697