Colofon

Deze website is tot stand gekomen door twee fanatieke liefhebbers van knaagdieren waaronder de tamme rat: René Bastiaans en Martin Braak. Begin 2000 hebben zij telefonisch contact gehad over dwerghamsters. Maar het was pas in 2004 dat zij elkaar op Knagerfestijn in levende lijve ontmoeten. Tussen 2004 en 2014 hebben zij in de knaagdierenwereld heel wat te weeg gebracht waaronder Rodent Nieuwsbrief en Knaagdieren.info. Deze websites zijn de voorlopers van de huidge website van de vereniging N.K.V. www.kleineknaagdieren.nl. Ook hebben zij diverse evenementen georganiseerd waaronder de evenementen Rebas Trofee en Joh Qualm Bokaal. In al die jaren zijn er verschillende ontmoetingen geweest waarbij de tamme rat centraal stond. Daarbij werden diverse foto's gemaakt van prachtige tamme ratten in verschillende kleurslagen en variëteiten, maar ook van problemen die zich voordoen. Tijdens deze ontmoetingen is gesproken en gediscusseerd over de genetica, de eigenschappen, de voorkomende ziektes en studies die naar de tamme rat gedaan zijn. De foto's en opgeschreven ervaringen die je op deze website vindt, komen hieruit voort.

Daarnaast zijn twee personen in het bijzonder die geholpen hebben. Dit zijn Rian van Andel en Juliet van Ree. Rian heeft uitzonderlijk veel kennis van genetica en is gespecialiseerd in kleurvachten bij de tamme rat. Ze heeft via haar club Rat & Rol praktijk lessen voor keuringen in Engeland gevolgd. Bij het maken van deze website heeft Rian de nodige kennis gedeeld.

Juliet is de ware Google assistente. Zij zocht wetenschappelijke onderzoeken op, draagde informatie aan en discusseerde vele malen mee. De verdieping van kennis heeft zij een behoorlijk steentje aan bij gedragen.


René Bastiaans


Martin Braak


Rian van Andel


Juliet van Ree

De start van het bouwen van deze website vond plaats in juni 2010. De website was klaar in december 2011 waarna het online gekomen is. In april 2015 is de website zowel technisch als tekstueel in zijn geheel geüpdate in verband met de veroudering. En in mei 2015 zijn alle stukken met betrekking tot het uiterlijk van de tamme rat vervangen. De website is gemaakt door Martin Braak. De foto's die op deze website staan zijn eveneens gemaakt door Martin Braak, tenzij anders bij de specifieke foto genoemd wordt. Veel van de gefotografeerde tamme ratten zijn gefokt door René Bastiaans en Peter Braak.

Copyrights

Het is niet toegestaan om teksten en/of foto's van deze website over te nemen en op enige wijze te publiceren. Wel mogen de teksten als bron voor eigen geschreven teksten dienen. Indien dit gedaan wordt, moet deze website als bron vermeld worden. Ook is het toegstaan om stukken van teksten of foto's via social media te delen. Ook dan moet deze website als bron vermeld worden. De foto's mogen niet gebruikt worden voor commerciële doelen zoals advertenties op Marktplaats of Speurders.


 Bezoekers: 437.516, pagina's 857.693